Thursday, December 24, 2009

saye nak kawen!!!

Alhamdulillah...da 1 year 2 weeks plus da engage.Takde laa gado2 smpi nk "bercerai" ke ape mcm before engage dulu, but still Tuhan uji dari segi yg lain..sampaila sekarang ni pun even tho 4 months plus till our wedding day. Seriously, i always push him to do this n that but dia always,always sabar je n banyak sangat2 cool me down lebih2 lagi lepas kursus kawen hari tu..(memang terkesan kat hati la kot?bagusnye...=)) sayang has always being an understanding friend, boyfriend, fiance and lover, seriously..but knowing me yang giler glabah ni...dia pasrah je..huhu~

Alhamdulillah jugak i'll start working with Maybank this coming 4th January..hope i'll do well..rezeki nk kawen maybe?sayang is still searching for permanent job and he is currently plays for KL Hockey Club,last time known as Ernst & Young Hockey Club..and ade laa little2 business sket..ouh..i really wish sayang dapat kerja di KL..

Well...happy2 nak kawen but still ade je problem..banyaknye barang2 nak beli lagi(xde duit ouh!) and da 2 months in a row accident..x laa teruk,tapi sebab dua kali tu pun i was in d car kn?takut laa..mcm tadi,syahirah was driving 'happily' ckp yg dia bawak paus and sume bilis or whatsoever takut and i said jangan happy sangat sebab nanti membawa duka..camtu laa...and tak sangka half an hour lps tu accident..macam masin je mulut ni..or sbb darah manis mcm org slalu ckp?tatau...tp ape2 pun da takdir...alhamdulillah xde ape2 except kreta je yg teruk...see?duit lagi...
pastu,sayang da seminggu tahan sakit sbb patah jari masa tengah game..tp dia tatau pun sebab Medical Assistant dia cakap retak je since jari dia still boleh gerak...so he waits until Monday utk check-up kat Institut Sukan Negara..n x-ray shows dat tulang jari dia hancur...sedeyh ok?nk kna operation,nk ambil refferal letter pun susah,bila da dapat pegi Damansara Speialist doc ortho on leave so kna tgu smpi next Monday 28th..but ayah insist dia pegi buat operation ASAP..ayah nk bwk dia jumpe doc kat Melaka je ble dia blk for xmas nnt..huhu~ and on d same day sayang patah jari,saya disengat dgn ape-tah-tak-tau..ouh!sngt laa skt n bengkak serta lebam kt lengan..
Hope by new year semua akan jadi lebih baik dr last year..insyaAllah..

Wedding Prep;
MELAKA
-mak andam (make-up,pelamin,room deco etc exclude baju sanding) - done with deposite
-photographer - tatau bile niy!
-door gift -done, exclude d isi2
-pahar (bunga by kak lia) - things/bekas nk letak done
-baju sanding - tgh tunggu..
-canopy & caterer - mama & ayah tgh short list kn..
-kursus kawen - done
-jumpe imam - blom lagi..ayah akan buat dis week kot?
-permohonan nikah & all - blom lagi,maybe akan pergi on hari wilayah
-HIV test - blom jugak, akn pegi masa hari wilayah(6 months b4?)
-hantaran - i bought 3 things already whilst sayang satu je..huhu~

ouh!byk lagi tak terfikir...saya akan sangat busy starting next month ni..=(

PUTRAJAYA
-baju - done with deposite (by Rumah Kebaya)
-hall - done booking with deposite
-caterer & all - blom discuss dgn hall punye team
-make-up - x cari lagi..or da ade tp still searching..
-pelamin - seriously, x cari pun!
-door gift - done

what else?akan update laa nnt ni..termasuk guest list yang semakin panjang x hengat!!
ouh and reception @ putrajaya adalah sngt limited..as this will be for ayah's friends and a very small amount of family..harap2 jgn kecil hati yep??

ouh!n hari ni mama,syahirah, kak lia n me da borong sume barang2 yg sepatutnye...lega da list2 tu..xmo da pening pk psl gift!

=)

saye x sabar and at the same time takut fikirkn what will happen next,especially life after kawen...i hope i can survive...huhu~ has always been ayah n mama 'burden'little girl and now i have to stand on my own, having my own little companyfamily.sayang,guide me and love me more..hehe..=)

6 comments:

Marsha~ said...

excited kan nak kawen? dahle pattern pelamin skrg cantik2.. rasa mcm nak bersanding semula.. make up u amikle ayang kamell, dia best tau, make up pun cantik.. i dulu amik dia, puas hati laaa.. hehehe

farhanna said...

boleh sy tau..yg kat mlka.. mak andam mne ye u amik

N.I.N.A said...

marsha : ouh!mmg excited,tapi takut...huhu~ memang mcm rambang mata tgk plamin..will consider ayamng kamell for putrajaya...hehe =)

farhanna : kt mlk ni i amek dgn sorang kakak ni,ok laa..but ble fikir2 blk she's a bit pricey since i don't include baju sanding..and alredy paid d deposite..
i think u can try mentari creative ade 3 branch klu x silap and they r ok..(my fiance's cousin amek mereka) of maybe yg dekat atas maybank king's hotel ke?
seriously i pun x survey byk..=)

Sharini aka Ummi Khayra said...

Wahhhh.... tak lama je lagi kan? hehehe nina keja maybank mana? KL ke melaka?

N.I.N.A said...

nini : tu laa mcm tibe2 je tgl 4 months...takut!hehe..
nina keje maybank kl nnt...nnt da start in 2 weeks time nina bgtau kt mane..lupe laa,tpt dia..=)

zielalala... said...

sy pn tgh survey2 pelamin n baju..nk yg murah n cantik..hehe

hi salam perkenalan..link2 ya